-
Snijd met een officemes een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze een paar seconden in kokend water.
-
Hoe noemen we dit weer, de pel van de tomaat verwijderen?
-
Doe ze in koud water en pel ze.
-
Het in ijswater laten afkoelen,, wat is de vakterm hiervan?
-
Snijd de tomaten in kwartjes (in 4) en verwijder de pitten. Dit houden voor de fond
-
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
-
Pel en versnipper 3 sjalotten.
-
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een brede, hoge pan.
-
Stoof er de sjalotten in aan.
-
Kneus en pel 1 teentje knoflook. Snipper hem fijn en plet met het plat van een mes. Doe de knoflook bij de sjalotten.
-
Doe er de tomatenblokjes bij als de sjalotten glazig zijn.
-
Voeg een bouquet garni toe
-
Wat zijn de 3 onderdelen van bouquet garni?
-
Laat ze tot compote stoven op een middelhoog vuur zodat het vocht kan verdampen.
-
Afkruiden met peper en zout
-
NOOT: eventueel kan je voor wat extra pit ook een gesneden chilipeper toevoegen. Let wel handen nadien goed wassen, niet in de ogen wrijven.
- Antwoorden: emonderen- raflichiren - tijm, laurier en peterselietengels
Reactie plaatsen
Reacties