Varkenshaasje- Home Made Kroketjes- Groenten van de boer
Aardappelkroketten:
- Versnijd de aardappelen gelijkmatig en hou in het water (verkleuring).
- Kook ze gaar in gezouten water en giet ze af en droog ze.
- Draai door een groentenzeef (passe-vite)
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Voeg boter en eierdooiers toe ( per kg 30 gr boter en 3 dooiers).
- Meng alles stevig dooreen.
- Spuit de massa (appareil) in kurkvorm met behulp van een spuitzak (opening 3 cm.).
- Doe dit op een bebloemde plateau in een vlotte beweging
- Snij ze op maat met een mes (ongeveer 5 cm)
- Zet nu 3 schalen klaar, 1 met bloem dan die met losgeslagen eiwit waar je wat kruiding aan toegevoegd en de laatste met paneermeel.
- Rol eerst de kroketten door de bloem, dan het eiwit en dan door de paneermeel.
- Zorg dat je aardappel volledig bedekt is.
- Bak ze wanneer nodig mooi licht goudbruin in een frituur op 180°C.
Varkenshaasje voor 4 personen
720 gram Varkensfilet- 3 dl bruine fond- 25 gr Torhoutse mosterd- 1DL rode wijn
- Bak het varkenshaasje langs alle zijden in goeie boter en kruid met peper en zout
- Braad hem verder in een ovenschaal op 180°C in de oven ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dik.
- Controleer tussen duim en ijsvinger de stevigheid van het vlees.
- Haal het vlees uit de oven en laat deze in aluminiumfolie 10 min. rusten.
- Stoof voor de saus de fijngesneden sjalot aan in boter.
- Bevochtig met 1 dl rode wijn en laat even inkoken.
- Voeg de bruine fond en de Torhoutse mosterd toe.
- Laat op een zacht vuurtje verder koken.
- Passeer de saus, eventueel nog wat mosterd toevoegen en klontje boter of scheutje room
Groenten
Groenten van het moment bij de boer:
Gebakken boschampignons
Gebakken spitskool
Courgette
- Gesneden in stukjes van 2 cm.
- Het middelste gedeelte uithalen (niet tot beneden)
- 3 minuten garen in de oven.
- Even afkoelen en nadien vullen met gebakken champignons.
Veenbessen opzetten met wat suiker
Appel in 2 snijden, klokhuis verwijderen en garen in oven. Nadien opvullen met de veenbessen
Reactie plaatsen
Reacties