Appelbeignet zonder frituur

Benodigdheden

  • 1 eitje
  • 200 gr  bloe
  • 6 gram bakpoeder
  • 200 ml melk
  • 1 pakje vanillesuiker
  • snuifje zout-- 1 theelepel kaneel, sap van 1 citroen, )- paar klontjes bakboter

 Recept

  1. Maak eerst het beslag door het eitje met de melk en de kaneel los te kloppen
  2. Daarna de vanillesuiker, de bloem en het zout er boven te zeven en alles goed door mekaar te spatelen.
  3. Verwijder dan met een appelboor het klokhuis uit de appels.
  4. Snij ze in stevige, dikkere schijfjes. (van ongeveer een halve tot één centimeter, maakt niet zo veel uit)
  5. Besprenkel ze met citroensap (niet zozeer om de kleur te behouden, maar vooral voor de frisse toets) en dompel ze onder in het beslag.
  6. Klontje boter in de pan en bakken maar. Halfweg omdraaien en nadien het gaatje in de appelringen terug even openmaken.

Dank aan El director Bart  Roeckiesworld! voor dit recept 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.