Suikerwater maken met 3 cm verse gember - 1 st Citroengras - 1 hand Veenbessen / Cranberry’s (vers of uit de diepvries) - 125 gram suiker - 1 Kaneelstokje -1 Steranijs - 250ml Water
Ingrediënten voor de mocktail:
o Verse limoenen
o Cranberry sap
o Gingerbeer
Extra nodig:
o Pan o Snijplank o Koksmes o Cocktailshaker o Citruspers
o Jigger (maatje voor cocktails) o Glas voor het serveren
We beginnen met het maken van de suikersiroop
- Schil de gember met een lepel
- Snijd het citroengras in dunne reepjes
- Hak de cranberry’s grof (pas op voor rode spetters 😉)
- Weeg 125 gr. suiker af in een pan
- Schenk 250 ml. Water in de pan
- Laat de suiker smelten op het vuur (let op het mag niet karamelliseren of koken)
- Doe de gember, citroengras, veenbessen, kaneelstok en ster anijs erbij
- Laat het eerst een minuut of 2 opkoken
- Daarna draai je het vuur omlaag en laat je de siroop 20 minuten trekken
- Nu is het klaar om gezeefd te worden en daarna afkoelen
- 12. Schenk de siroop in een glazen flesje en bewaar het in de koelkast
Nu is het tijd om de Mocktail te maken
- Koel eerst je glas af met (crushed) ijs
- Vul de shaker voor de helft met ijs
- Pers vers limoensap van 3 limoenen
- Meet 20 cl limoensap af in de jigger en doe het in de shaker
- Meet 40 cl cranberrysap in de shaker
- Meet 40 cl suikersiroop in de shaker
- Shake en Smile
- Top de mocktail af met 100 cl gingerbeer
- Cheers! Enjoy de mocktail en geniet van de Kerstdagen
Stappenplan onder de foto
Reactie plaatsen
Reacties