Jingle GingerBerry Mocktail

 

Suikerwater maken met  3 cm verse gember - 1 st Citroengras -  1 hand Veenbessen / Cranberry’s (vers of uit de diepvries) - 125 gram suiker - 1 Kaneelstokje -1 Steranijs - 250ml Water

 

Ingrediënten voor de mocktail:

 o Verse limoenen

o Cranberry sap

o Gingerbeer  

 

Extra nodig:

 o Pan o Snijplank o Koksmes o Cocktailshaker o Citruspers

 o Jigger (maatje voor cocktails) o Glas voor het serveren

 

We beginnen met het maken van de suikersiroop

  1. Schil de gember met een lepel
  2. Snijd het citroengras in dunne reepjes
  3. Hak de cranberry’s grof (pas op voor rode spetters 😉)
  4. Weeg 125 gr. suiker af in een pan
  5. Schenk 250 ml. Water in de pan
  6. Laat de suiker smelten op het vuur (let op het mag niet karamelliseren of koken)
  7. Doe de gember, citroengras, veenbessen, kaneelstok en ster anijs erbij
  8. Laat het eerst een minuut of 2 opkoken
  9. Daarna draai je het vuur omlaag en laat je de siroop 20 minuten trekken
  10. Nu is het klaar om gezeefd te worden en daarna afkoelen
  11. 12. Schenk de siroop in een glazen flesje en bewaar het in de koelkast

 

Nu is het tijd om de Mocktail te maken

  1. Koel eerst je glas af met (crushed) ijs
  2. Vul de shaker voor de helft met ijs
  3. Pers vers limoensap van 3 limoenen
  4. Meet 20 cl limoensap af in de jigger en doe het in de shaker
  5. Meet 40 cl cranberrysap in de shaker
  6. Meet 40 cl suikersiroop in de shaker
  7. Shake en Smile
  8. Top de mocktail af met 100 cl gingerbeer
  9. Cheers! Enjoy de mocktail en geniet van de Kerstdagen

 

Stappenplan onder de foto 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.