Fregola ' a la Bananas'

 

Prei-Olie

  • Voor de olie van prei:
    • 250 g sojaolie (of druivenpitolie)
    • 100 g groen van prei, gesneden
  • Mix 250 g sojaolie en 100 g groen van prei voor 10 min op 60° C in de thermoblender/mixer
  • Zeef daarna het mengsel rustig door een koffiefilter 
  • Indien geen thermomix zet je dit op een laag vuurtje (standje 1/2) en laat dit voor een half uurtje trekken. Nadien mixen en door een filter gieten. 

Voor de fregola:

  • Kook de fregola beetgaar in kokend water gezouten water (ongeveer 10 minuten)

 

Oesterzwam

  • De zwammen in 3 trekken 
  • Snij het harde onderste gedeelte weg van de zwam 
  • Scheur de zwammen in reepjes
    • Scheuren behouden ze een betere textuur, terwijl snijden handig is voor reepjes of blokjes. Scheuren in de richting van de lamellen geeft een 'pulled' textuur.
  • Bakken in goeie boter met sjalot en knoflook.  Opletten met de look, verbranding/bitterheid
  • Afkruiden peper van de molen en zout. Eventueel wat gehakte peterselie
  1. Meng de fregola met de gebakken champignons en voeg prei-olie toe
  2. Afkruiden met peper en zout 
  3. Facultatief: geroosterd nootjes, tomaat, jonge ui zoete paprika...
  4. Je kan hier ook nog wat geraspte Parmezaan/Comté kaas over strooien 

 

Je kan dit perfect zo vegetarisch serveren op met een stukje gebakken vis, gamba's, buikspek....

 

En nu tijd voor een extra apero @ https://www.dekomeere.be

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.