Prei-Olie
- Voor de olie van prei:
- 250 g sojaolie (of druivenpitolie)
- 100 g groen van prei, gesneden
- Mix 250 g sojaolie en 100 g groen van prei voor 10 min op 60° C in de thermoblender/mixer
- Zeef daarna het mengsel rustig door een koffiefilter
- Indien geen thermomix zet je dit op een laag vuurtje (standje 1/2) en laat dit voor een half uurtje trekken. Nadien mixen en door een filter gieten.
Voor de fregola:
- Kook de fregola beetgaar in kokend water gezouten water (ongeveer 10 minuten)
Oesterzwam
- De zwammen in 3 trekken
- Snij het harde onderste gedeelte weg van de zwam
- Scheur de zwammen in reepjes
- Scheuren behouden ze een betere textuur, terwijl snijden handig is voor reepjes of blokjes. Scheuren in de richting van de lamellen geeft een 'pulled' textuur.
- Bakken in goeie boter met sjalot en knoflook. Opletten met de look, verbranding/bitterheid
- Afkruiden peper van de molen en zout. Eventueel wat gehakte peterselie
- Meng de fregola met de gebakken champignons en voeg prei-olie toe
- Afkruiden met peper en zout
- Facultatief: geroosterd nootjes, tomaat, jonge ui zoete paprika...
- Je kan hier ook nog wat geraspte Parmezaan/Comté kaas over strooien
Je kan dit perfect zo vegetarisch serveren op met een stukje gebakken vis, gamba's, buikspek....
En nu tijd voor een extra apero @ https://www.dekomeere.be
Reactie plaatsen
Reacties