Normandische pannenkoek - Crëpe Normande

Crèpe Normande met vanille-ijs

  • 1l melk
  • 500 gr bloem
  • Snuifje zout
  • 4 eieren -40 gr gesmolten boter
  • Vanille-ijs

Bereiding

  1. Pan diameter 15cm in boteren
  2. 3 tranches appel in de pan leggen, even bakken
  3. giet 1 louche beslag erbovenop
  4. op vuur laten tot zijkanten beginnen te roken, even onder salamander om te drogen
  5. omdraaien, beboteren (15 gr) en overstrooien met suiker(15gr)
  6. omdraaien en laten carameliseren
  7. Terug omdraaien,
  8. een bord inboteren en crépe erop laten glijden
  9. Afwerken met quenelle vanille-ijs
  10. Flamberen kan ook…
  11. 3cl Calvados, opstomen tot kookpunt
  12. in brand steken aan tafel en erover gieten

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.