Voor 4 personen
150 gram gorgonzola of Taleggio zonder korst en in stukjes
150 gram Parmezaanse kaas zonder korst en in stukjes
150 gram Keiems bloempje of ander zacht kaasje zonder korst en in stukjes
150 gram Mozzarella in stukjes
Je kan gerust aanpassen naar andere (streek)kazen. Maak je eigen samenstelling.
400 gram hele gepelde tomaten uit blik of je maakt verse tomatencompote
2 dl room van 35 of 40%
1 pakje penne
Peper, zout, oregano
-
Verwarm de oven voor op 180 graden
-
Doe de kazen in een ovenschotel en laat smelten in de oven zonder bruin te worden.
-
Roer af en toe met een spatel tot de kazen volledig gesmolten zijn.
-
Breng de gepelde tomaten of je verse tomatencompote met de room en de kruiding op een zacht vuurtje aan de kook.
-
Neem de pan van het vuur en plet met een vork
-
Kook de pasta gaar (volgens verpakking) en giet af
-
Meng de gesmolten kaas met de tomatensaus.
Meng de saus door de pasta en serveer onmiddellijk.

Reactie plaatsen
Reacties