Chili con carne- koken op kot

🥣 Chili con carne

 Wat heb je nodig? (voor 4 porties):

  • 1 scheutje olie of andere vetstof
  • 400 gram (runds)gehakt
  • 1 klein blikje mais en 1klein blikje rode bonen
  • 1 uien- 1 wortels- 1 teentje look
  • 1 rode paprika
  • 180 gram rijst
  • 300 gram tomaten in blokjes (blik), je kan ook wat verse tomaat gebruiken
  • Bouillonblokje- peper en zout- paprikapoeder
  • Afwerking optioneel: zure room- koriander- guacamole

 

Hoe maak je het?

  1. Snipper de ui en de look fijn en stoof die aan in vetstof, zonder te kleuren.
  2. Schil de wortel en snij in kleine blokjes en voeg toe, goed roeren met de spatel
  3. Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes en dan in blokjes.
  4. Bak in een warme pan met boter het gehakt en prik het wat los met een vork.
  5. Kruid het vlees met paprikapoeder. Pel de tomaten en snij met zaadjes in blokken
  6. Voeg de tomaten, rode bonen, mais bij de groenten en voeg ook het gehakt toe.
  7. Laat dit nu ongeveer 40 mi op een zacht vuurtje sudderen, zodoende alle smaken hierin kunnen komen. Afkruiden naar smaak
  8. Versnipperde de blaadjes koriander grof-
  9. Kook de rijst in bouillon 1/3 rijst, 2/3 bouillon
  10. Serveer de chili con carne in een diepe kom en werk af met 1 lepel zure room en de versnipperde koriander.

 

Tip:  je kan het vlees ook gaan vervangen. Enkele voorbeelden zijn: Quorn: een merknaam voor een product op basis van mycoproteïne, getrokken uit een soort schimmel. Tofu: een vleesvervanger op basis van gestremde sojamelk. Tempeh: een koek op basis van sojabonen  maar ook extra groenten kunnen als vleesvervanger dienen. enkele voorbeelden: champignons, kikkererwten, linzen, spelt, seizoensgroenten..

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.