🥣 Chili con carne
Wat heb je nodig? (voor 4 porties):
- 1 scheutje olie of andere vetstof
- 400 gram (runds)gehakt
- 1 klein blikje mais en 1klein blikje rode bonen
- 1 uien- 1 wortels- 1 teentje look
- 1 rode paprika
- 180 gram rijst
- 300 gram tomaten in blokjes (blik), je kan ook wat verse tomaat gebruiken
- Bouillonblokje- peper en zout- paprikapoeder
- Afwerking optioneel: zure room- koriander- guacamole
Hoe maak je het?
- Snipper de ui en de look fijn en stoof die aan in vetstof, zonder te kleuren.
- Schil de wortel en snij in kleine blokjes en voeg toe, goed roeren met de spatel
- Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes en dan in blokjes.
- Bak in een warme pan met boter het gehakt en prik het wat los met een vork.
- Kruid het vlees met paprikapoeder. Pel de tomaten en snij met zaadjes in blokken
- Voeg de tomaten, rode bonen, mais bij de groenten en voeg ook het gehakt toe.
- Laat dit nu ongeveer 40 mi op een zacht vuurtje sudderen, zodoende alle smaken hierin kunnen komen. Afkruiden naar smaak
- Versnipperde de blaadjes koriander grof-
- Kook de rijst in bouillon 1/3 rijst, 2/3 bouillon
- Serveer de chili con carne in een diepe kom en werk af met 1 lepel zure room en de versnipperde koriander.
Tip: je kan het vlees ook gaan vervangen. Enkele voorbeelden zijn: Quorn: een merknaam voor een product op basis van mycoproteïne, getrokken uit een soort schimmel. Tofu: een vleesvervanger op basis van gestremde sojamelk. Tempeh: een koek op basis van sojabonen maar ook extra groenten kunnen als vleesvervanger dienen. enkele voorbeelden: champignons, kikkererwten, linzen, spelt, seizoensgroenten..

Reactie plaatsen
Reacties