Baked and Steamed bun Beka Coooking Academy

Steamed bun (44 stuks +-)

  • 500g bloem
  • 50g s2 (fijne suiker)
  • 3g zout
  • 4g bakpoeder
  • 5g droge gist
  • 185g melk
  • 145g water
  1. Droge stoffen uitgezonderd de droge gist samen toevoegen in keukenrobot met deeghaak mengen deze al kort met elkaar
  2. Melk en water lauw ( 28°c ) opwarmen
  3. Voeg de droge gist toe en meng deze door het melk water vloeistof
  4. Voeg de vloeistof toe aan de droge stoffen
  5. 6 min kneden op hoogste stand
  6. Nadien deeg strak opbollen in kom plaatsen met scheutje neutrale olie in van onder (tegen het plakken) en op het deeg
  7. afdekken met slagersfolie en laten rijzen op warme plaats voor 1 u
  8. portioneren per 18 g
  9. opbollen tot strakke bolletjes en in gewenste bakvorm plaatsen, hierna terug in bakvorm laten rijzen voor 30 min met slagersfolie er op
  10. Optie steamer: .verwarm steamer voor op 100°c13.ventilatie op 4 (rational). stoom de broodjes voor 4 min daarna uit vorm halen en laten afkoelen op rooster ,Boven en onderkant van broodjes bijsnijden zodat je vlak oppervlak krijgt
  11. Nori stoommandjes , kokende bouillon. 7 min in stoommandje. Leg tegen het kleven eventueel slagerfolie of bananenblad
  12. Bewaar in koelkast in afgesloten doos om uitdrogen tegen te gaan.

17.Afwerken

18.Bak de buns juist voor ze door te geven kort krokant  in de Artist langs beide kanten met olie tot ze goudbruin zien zet nadien op keukenpapier om overtollig vet op te slurpen

Afwerken met hummus/garnalen/ tapenade/...

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.