PASTEIS SIN BACALAHAU. Portugese kroketjes Plant Based Beka Cooking Academy

Simpel, lekker, makkelijk en plant based = PASTEIS DE BACALAHAU.

Dit zijn Portugese kabeljauw kroketjes (zonder kabeljauw)

Dit is hoe je het maakt.

Ingrediënten lijst 4ps  

Voor de vulling:

  • 300 g tofu
  • 7 gedroogde kombu bladeren
  • 4 eetlepels zout
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 700 g aardappelen
  • 1 ajuin
  • 3 eetlepels platte peterselie

Vegan ei  :

  • 3 eetlepels bloem
  • 1/3 soja melk
  • 1 eetlepel mosterd

Nori augurk mayo:

  • 2 gedroogde nori blaadjes
  • vegan mayo , 100ml soja melk, 200ml zonnebloemolie, 1 tl appelazijn, 1thl mosterd en 1 tl zout
  • Halve citroen
  • 1 augurk

Hier is hoe we te werk gaan:

  1. Begin met je tofu te raspen, doe het in en kookpot (Chef by Beka) met water, kombu bladeren, zout en soja saus.
  2. Laat dit koken tot je tofu zoutig van smaak is, en giet het af.
  3. Schil je aardappelen en snij ze in stukken zet dit op in koud water met zout en breng tot koken. Als ze zacht van textuur giet je ze af en stamp je ze tot puree.
  4. Voeg dan je vegan ei toe die je gemaakt hebt door je bloem, soja melk en mosterd samen te mengen.
  5. Sniper je ui en peterselie fijn, dit voeg je dan ook samen toe met je tofu.
  6. Meng alles eens goed samen.
  7. Pak nu twee eetlepels en maak eivormige kroketjes.
  8. Laat dit dan even in de frigo en zet je frituur pot aan.
  9. Terwijl kan je aan saus beginnen.
  10. Begin met de vegan mayo, voeg al je ingrediënten te samen en mix met staafmixer.
  11. Voeg hier bij je je noribladeren, fijn gesneden augurk en citroen sap.
  12. en je saus is klaar!
  13. Nu kan je je kroketjes frituren en serveren met je saus en een stukje citroen.
  14. Smakelijk

Motivatie en filosofie by Emilie Decroos, leerling 7 gastronomie Hotelschool Koksijde:

Ik ga eerlijk zijn ik eet graag vlees en vis en eigenlijk alle dierlijke producten,  dus ik snap dat zo veel mensen het eten.

Er is natuurlijk een maar, door dat er zo veel massa productie is word het niet altijd op en nette manier gedaan en is er veel leed en word en mooi product niet meer op de juiste manier gebruikt.

Daarom heb ik heel veel respect voor mensen die nieuwe dingen uit proberen met plantaardige producten. Je kan er zo veel mee doen!

Er zijn zo veel vergeten groenten en producten, waar je zo veel lekkere gerechten mee kan maken door de juiste smaken te combineren.

Ik zelf vind het echt en hele leuke uitdaging om en heel gerecht te maken zonder iets van dierlijke producten, omdat ik dan verder ga denken dan normaal.

De natuur bied ons zo veel smaken en verschillende texturen, zeker als je dan begint te spelen met hoe je het klaar kan maken. Door af en toe eens plantaardig te eten ga je wel sneller stilstaan bij de keuzes die maakt over de volgende maaltijd.

Ook het dierenleed we kunnen niet ontkennen dat dat niet gebeurd, dierenleed gebeurd nog steeds veel te vaak in deze wereld. Daarom heb ik zo veel respect voor de mensen die dit beseffen en de wilskracht hebben en het kunnen om alleen maar te werken met plant based producten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.