Frangipane

Frangipanetaart

 

Ingrediënten

  • Bodem
    • 1 vel bladerdeeg
    • 160 g abrikozenconfituur
  • Vulling
    • 200 g boter
    • 125 g suiker
    • 2 eieren
    • 130 g amandelpoeder (broyage 100%)
    • 180 g bloem
    • 125 ml volle melk
    • 125 g bloemsuiker
    • 1 dopje amandelextract
  • Suikertopje
    • 125 g bloemsuiker- 1 eiwit- scheutje citroen

 

Materiaal

  • Deegrol-bakparels-taartvorm -weegschaal) bakpapier
  • Oven 

Vooraf

  • Haal de boter uit de frigo en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven tot 180°C.

De bodem

  1. Smelt een beetje boter in de microgolf.
  2. Gebruik de bakborstel en smeer de bakvorm in met de gesmolten boter.
  3. Gooi een beetje bloem in de bakvorm en draai de bakvorm goed rond zodanig dat de bloem goed verspreid is. Overtollig bloem verwijderen we.
  4. Rol  het bladerdeeg wat extra uit met behulp van de deegrol.
  5. Leg de deeg in de bakvorm en druk voorzichtig aan.
  6. Verwijder het overtollig deeg door met de deegrol over de randen te rollen.
  7. TIP : Je kan het overtollige deeg gebruiken om slieren te maken en deze gekruist over de taart te leggen.
  8. Prik met behulp van een vork voldoende gaten in het deeg (zowel bodem als rand) om te verhinderen dat het deeg te veel rijst.
  9. Leg bakpapier over het deeg en vul met de bakparels. Druk voorzichtig aan.
  10. Bak de deeg tot 15 minuten in een oven van 180°C.

 

De vulling

  1. Verzamel alle ingrediënten en weeg af.
  2. Doe de boter in de kom van de keukenrobot samen met de kristalsuiker. Laat even zacht draaien.
  3. Voeg daarna opeenvolgend met tussen in wat draaitijd toe … De eieren – amandelpoeder – bloemsuiker – bloem – melk – amandelextract.

Het bakken

  1. Laat de oven op 160°C voorverwarmen.
  2. De taartdeeg is ondertussen gebakken.
  3. Indien voldoende afgekoeld smeer de bodem in met een (dikke?) laag abrikozen confituur
  4. Verspreid de taartvulling over de taart en maak dit egaal met behulp van een pannenlekker.
  5. TIP : Indien je nog wat deeg over hebt kan je "latjes" maken van 1 cm breed en dit diagonaal over de taart verspreiden.
  6. Bak af in de oven tot 35 min.
  7. Controleer de gaarheid met een mesje of naald

 

Afwerking

  • Meng de bloemsuiker met het eiwit en het citroensap in een kommetje. Giet het over de afgekoelde taart.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.