- 200 g pure chocolade
- 100 g (diepvries) frambozen
- 100 g boter
- 100 g bloem of 50 gram bloem en 50 gram amandelmeel
- 250 g fijne kristalsuiker of Zusto of dadelsiroop zijn gezondere alternatieven
- 30 g cacao poeder
- 4 eieren
- 1 kl bakpoeder of wijnsteenbakpoeder, een gezonder en natuurlijker alternatief
- eventueel snuifje zout
- Verwarm de oven op 180 graden en bekleed de vak of taartvorm met bakpapier
- Snij de boter in stukjes en smelt deze samen met de chocolade (bain marie)
- Eieren en suiker kloppen voor een goeie 8 minuten tot een wint lint (Ruban)
- Spatel de chocolademengeling door het eiermengsel
- Doe nu de bloem (gezeefd, zo geen klonters), bakpoeder, zouten cacao er doorheen
- Cacao zal voor zorgen voor wat bitterheid en het snuifje zout breng alles mooi in evenwicht
- Voeg nu de frambozen toe, dit kan ook met diepvries maar zorg wel dat ze niet vastklitten aan elkaar
- Bak nu voor ongeveer 25 minuten (controleer de gaarheid). Je kan dit ook in kleine vormpjes doen en pas dan de baktijd aan
- Smakelijk

Reactie plaatsen
Reacties