Brownie met framboos

 

  • 200 g pure chocolade
  • 100 g (diepvries) frambozen
  • 100 g boter
  • 100 g bloem of 50 gram bloem en 50 gram amandelmeel
  • 250 g fijne kristalsuiker of Zusto of dadelsiroop zijn gezondere alternatieven
  • 30 g cacao poeder
  • 4 eieren
  • 1 kl bakpoeder of wijnsteenbakpoeder, een gezonder en natuurlijker alternatief
  • eventueel snuifje zout



  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed de vak of taartvorm met bakpapier
  • Snij de boter in stukjes en smelt deze samen met de chocolade (bain marie)
  • Eieren en suiker kloppen voor een goeie 8 minuten tot een wint lint (Ruban)
  • Spatel de chocolademengeling door het eiermengsel
  • Doe nu de bloem (gezeefd, zo geen klonters), bakpoeder, zouten cacao er doorheen
  • Cacao zal voor zorgen voor wat bitterheid en het snuifje zout breng alles mooi in evenwicht
  • Voeg nu de frambozen toe, dit kan ook met diepvries maar zorg wel dat ze niet vastklitten aan elkaar
  • Bak nu voor ongeveer 25 minuten (controleer de gaarheid). Je kan dit ook in kleine vormpjes doen en pas dan de baktijd aan
  • Smakelijk 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.