Gegratineerde visschelp #OldSchool
Ingrediënten
- 50 g uien - boter - 800 g mosselen - peper van de molen -40 g selderij
- 1 kruidentuiltje (tijm- laurier- peterseliestengel) - 2 dl witte wijn
- 400 gram kabeljauwfilet (of een andere Noordzeevisje van het moment
- 100 g roux (40/60)- zout - peper - 1 eierdooier - 0,5 dl room
- 4 schelpen van sint-jakobsvruchten of ovenschaal of kommetjes- wit van prei fijn gesneden en aangestooft - 80 g gepelde garnalen - 40 g peterselie
Bereiding
- Stoof de fijngesneden ui aan in boter, doe er de mosselen bij,
- Kruid met peper van de molen en stoof kort aan onder een deksel.
- Voeg er de zeer fijn gesneden selderij, het kruidentuiltje en de witte wijn bij.
- Kook de mosselen gaar onder een deksel en schud ze af en toe op. KORT
- De mosselen zijn gaar zodra de schelpen volledig open zijn.
- Haal de mosselen uit de schelpen .
- Pocheer de visfilets kort en verdeel ze in stukjes.
- Bereid een saus met mosselsap en de room en laat inkoken tot een gladde saus, bijbinden met roux.
- Wat is rouw weer en wat zijn de verhoudingen
- Prei fijnsnijden en aanstoven zonder te kleuren kruiden.
- Kruid met zout, peper en bind de saus met de liaison van de eierdooier en de room.
- Verdeel wat prei, mosselen en de vis in de schelpen, kommetjes of schaal
- Giet een laagje saus over . Strooi er wat gemalen kaas over.
- Warm terug op in de oven en gratineer ze onder de salamander of onder de ovengrill. Werk af met wat gehakte peterselie en handgepelde garnalen
Noot: klassiek doet men puree op de randen van de schelp of je kan dit ook apart doen of serveren met vers gebakken brood
#Voedingverbindt #ZeevanSmaak #smaakvangeluk #Kaffeekonfetti #oldschool

Reactie plaatsen
Reacties