Kip Chivry, Mieke Style hoofdgerecht

Kip 'Chivry' Mieke Style

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 moederdier
  • 100 gram  wortel, selder- bouqet garni (tijm- laurier- peterseliestengel)
  • 1 ui in 2 en met op elke helft bestoken met 1 kruidnagel (ui laten zweten op de vlakke kant in een warme pan vooraf zo zal alle vocht verdwijnen uit de ui(bewaring)
  • 1 eierdooiers- 1 dl room (liaison)
  • 30 gram gehakte peterselie en dragon
  • Groenten naar keuze en seizoen : zilverui, wortel, pastinaak, peterseliewortel.
  • Aardappelbereiding
  1. Kip garen (je kan ook werken met kleine haantjes of alleen billen ) in een bouillon (wortel, selder, ui met kruidnagel) en met aromaten (tijm, peterseliestengels, laurier
  2. Wanneer de kip gaar is, laten uitlekken op een geperforeerde plaat
  3. De bouillon zeven
  4. Een roux maken (40 gram boter en 60 gram bloem )per anderhalve liter bouillon
  5. Bouillon bij de roux en even laten doorkoken (bloem smaak)
  6. De kip in mooie stukken plukken
  7. Afkruiden
  8. Zeste van limoen en een liaison (1 eierdooier en scheutje room) toevoegen voor de binding (niet meer koken.
  9. Kip toevoegen
  10. Afwerken met gehakte peterselie en dragon
  11. Serveren met seizoensgroenten
  12. Kan je serveren met rijst, kroketjes, gekookte aardappel,....

Bedankt aan Mieke R. en Gio voor dit culinair pareltjes

#CulinairErfgoed #DeGeite

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.