Kip 'Chivry' Mieke Style
Benodigdheden voor 4 personen
- 1 moederdier
- 100 gram wortel, selder- bouqet garni (tijm- laurier- peterseliestengel)
- 1 ui in 2 en met op elke helft bestoken met 1 kruidnagel (ui laten zweten op de vlakke kant in een warme pan vooraf zo zal alle vocht verdwijnen uit de ui(bewaring)
- 1 eierdooiers- 1 dl room (liaison)
- 30 gram gehakte peterselie en dragon
- Groenten naar keuze en seizoen : zilverui, wortel, pastinaak, peterseliewortel.
- Aardappelbereiding
- Kip garen (je kan ook werken met kleine haantjes of alleen billen ) in een bouillon (wortel, selder, ui met kruidnagel) en met aromaten (tijm, peterseliestengels, laurier
- Wanneer de kip gaar is, laten uitlekken op een geperforeerde plaat
- De bouillon zeven
- Een roux maken (40 gram boter en 60 gram bloem )per anderhalve liter bouillon
- Bouillon bij de roux en even laten doorkoken (bloem smaak)
- De kip in mooie stukken plukken
- Afkruiden
- Zeste van limoen en een liaison (1 eierdooier en scheutje room) toevoegen voor de binding (niet meer koken.
- Kip toevoegen
- Afwerken met gehakte peterselie en dragon
- Serveren met seizoensgroenten
- Kan je serveren met rijst, kroketjes, gekookte aardappel,....
Bedankt aan Mieke R. en Gio voor dit culinair pareltjes

Reactie plaatsen
Reacties