Dolma van spitskool Beka Cooking Academy#OKAN

Dolma

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 1  tas gekookte  witte rijst
  • 1/2 bos peterselie-1 ui
  • 300 gr. tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Druivenbladeren of  koolbladeren  (spitskool of witte kool )

Bereidingswijze:

  1. Het gehakt vermengen met de gesneden ui, fijngehakte peterselie, tomaten en tomaten puree.
  2. Vul hiermee de geweekte druivenbladeren. Wij hebben dus bladeren van kool van elkaar losgemaakt en dit even kort gekookt (3 minuten en dan afkoelen in ijskoud water) zodoende we deze kunnen vormen.
  3. Rol deze stevig op, maar niet te strak anders kan de vulling niet meer uitzetten
  4. Leg ze, zo dicht mogelijk naast elkaar en op elkaar, in een pan.
  5. Laat het geheel in totaal ongeveer een uur rustig garen in een pan met wat passata en kruiden

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.