Infusie- fruitwater- pimp your water

Pimp your water, infusies, mocktails

 

Appel-kaneel water

½ appel in fijne schijfjes

½ peer in fijne schijfjes

2 kaneelstokjes

Enkele schijfjes gember

1l plat of bruisend water

Werkwijze

Doe alle ingrediënten in een fles en voeg 1 l water toe

Als warme drank:

Dit recept kan ook met heet water ( warme drank)

Doe hier eerst kokend water over de kaneel en voeg daarna fruit en gember toe.



Kiwi-passievrucht

1 kiwi geschild en in fijne schijfjes

Het vruchtvlees van 1 passievrucht

Werkwijze

Doe alle ingrediënten in een fles en voeg 1 l water toe



Citrus rozemarijn

½ onbesproeide sinaasappel (bio)

½ pompelmoes “a vif “en in partjes

Enkele takjes rozemarijn

Werkwijze

Doe alle ingrediënten in een fles en voeg 1 l water toe



Blauwe bes-citroen-munt

3 eetlepels blauwe bessen

1 onbesproeide citroen ( bio)

Enkele takjes verse munt

Werkwijze

Doe alle ingrediënten in een fles en voeg 1 l water toe.



Komkommer- raberber- rozenwater

1/3 komkommer gehalveerd en dan in plakjes

Enkele druppels rozenwater

1 stengel gewassen en versneden rabarber

Pitjes van granaatappel

Zeste van 1 limoen

Werkwijze

Doe alle ingrediënten in 1 liter water



Gember- limoen

Sap van 6 limoen.

Stukje verse gember (3cm).

Crushed ice (of ijsblokken kan je ook breken tussen een handdoek).

limoengras.

2 eetlepel agavesiroop.

750 ml spuitwater.

Verse munt.

Blender.

Werkwijze

Pers de limoenen in de blender.

Schil de gember en rasp (ook fijnsnijden is ok) die in de blender.

Voeg de agavesiroop toe.

Voeg de helft van het spuitwater toe.

Blenden en zeven, rest van spuitwater toevoegen en mengen.

Een mooi glas kiezen.

Veel ijsblokken toevoegen.

Vullen met de limonade



Framboos- hibiscus

1 mooie eetlepel verse of diepvries frambozen.

1 flesje Shweppes hibiscus.

Crushed ice (of ijsblokken kan je ook breken tussen een handdoek).

Framboos als afwerking.

Takje munt of citroenmelisse of bloemetje.

Wat suikersiroop (optioneel).

Werkwijze

Een mooi glas kiezen.

Diepvriesframboos wat laten ontdooien en pletten in het glas.

Het glas op ¾ vullen met crushed ice of ijsblokken.

½ flesje hibiscus toevoegen, roeren en aftoppen tot boven



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.