Wortelsoepje met kokos
1.Benodigdheden
- 50 gr witte selder- 150 gram ui
- 400 gram wortelen- ½ aardappel
- Blanke fond of kippenfond
- 1 gele en 1 paarse wortel
- Beetje vetstof- 35 gram boter
- Peper en zout - 1 blik kokosmelk
2.Methode:
- Materiaal en materieel klaarnemen
- Was en snij de wortel, ui en aardappel in fijne blokjes (= brunoise)
- Fruit de ui in de kookpot, voeg nadien wortel en aardappel toe. Laat kort stoven.
- Voeg de fond of bouillon toe. Zet een deksel op de poten laat rustig de groenten garen net onder het kookpunt.
- Ondertussen 1 gele, 1 paarse en 1 gewone wortel in brunoise snijden. Kook heel kort in een zeef in kokend water. Ze moeten nog knapperig zijn. Afgieten en even verfrissen met koud water.
- Voeg de kokosmelk toe en laat nog een 5 tal minuten meekoken.
- Mix de soep en passeer door een chinois pointu/ puntzeef.
- Afkruiden.
- Werk af met wat groene kruiden.
10.Serveren

Reactie plaatsen
Reacties