Wortelsoep met kokos

Wortelsoepje met kokos

1.Benodigdheden

 

  • 50 gr witte selder- 150 gram ui
  • 400 gram wortelen- ½ aardappel
  • Blanke fond of kippenfond
  • 1 gele en 1 paarse wortel
  • Beetje vetstof- 35 gram boter
  • Peper en zout - 1 blik kokosmelk

2.Methode: 

  1. Materiaal en materieel klaarnemen
  2. Was en snij de wortel, ui en aardappel in fijne blokjes (= brunoise)
  3. Fruit de ui in de kookpot, voeg nadien wortel en aardappel toe. Laat kort stoven.
  4. Voeg de fond of bouillon toe. Zet een deksel op de poten laat rustig de groenten garen net onder het kookpunt.
  5. Ondertussen 1 gele, 1 paarse en 1 gewone wortel in brunoise snijden. Kook heel kort in een zeef in kokend water. Ze moeten nog knapperig zijn. Afgieten en even verfrissen met koud water.
  6. Voeg de kokosmelk toe en laat nog een 5 tal minuten meekoken.
  7. Mix de soep en passeer door een chinois pointu/ puntzeef.
  8. Afkruiden.
  9. Werk af met wat groene kruiden.

10.Serveren

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.