Lange vingers

 

  • 4 eiwitten (M)

  • 60 gram fijne kristalsuiker

  • snuf zout

  • 4 eidooiers (M)

  • 65 gram fijne kristalsuiker + extra

  • 100 gram bloem

  • 20 gram maïzena

  1. Klop de eiwitten in een vetvrije kom samen met suiker (60 gram) en zout tot er stijve pieken ontstaan. In een andere kom klop je de eidooiers met de overige suiker (65 gram) tot het een licht en luchtig mengsel is. (de ruban). Voeg het eidooiermengsel toe aan de stijfgeklopte eiwitten en spatel dit rustig en voorzichtig door elkaar.

  2. Als het bijna egaal van kleur is zeef je de bloem en maïzena in 3-4 delen bij het mengsel. Steeds als het bloemmengsel bijna is opgenomen voeg je weer wat meer toe. Blijf rustig en voorzichtig spatelen, je wilt dat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.

  3. Doe een gladde spuitmond met een opening van zo’n 10 mm in een spuitzak en schep het beslag in de zak. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat de lange vingers, maak ze zo’n 8 – 10 cm lang. Houd er rekening mee dat ze nog iets zullen uitzetten in de oven, zorg voor voldoende tussenruimte.

  4. Strooi de fijne kristalsuiker over de lange vingers. Kantel dan de bakplaat voorzichtig zodat je het overtollige suiker dat ernaast is gevallen kunt verwijderen. Wegblazen kan eventueel ook.

 

LANGE VINGERS BAKKEN

  • Bak de lange vingers in 10-12 minuten op 190 °C (voor verwarmd).

  • Laat ze even afkoelen en proef er dan eentje. Het kan zijn dat ze van binnen nog wat zacht zijn. Ook heerlijk, maar als je ze helemaal bros en knapperig wilt is dat heel eenvoudig te regelen. Plaats ze nog eens een 3- tal minuten in de oven.

  • Afkoelen op rooster

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.