. Voor een 6/8 - tal personen
- 450 g marscapone
- 4 eierdooiers
- 2 eiwitten
- Rasp van 1 limoen
- 80 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker of vanille aroma
- Pak lange vingers of zandkoekjes of eigen crumble
- 100 ml vodka of kant en klare Dutch Cocktail Club Pornstar Martini2 passievruchten
Wil je alcoholvrij gebruik dan passievruchtensap.
Passievruchtencrème
- 3 eidooiers
- 27 gr puddingpoeder
- 250 gr ananassap
- 20 gr amandelmelk
- 50 gr suiker
- 60 gr boter
- Roer de dooiers en het poeder stevig door, zodat het een egale massa wordt.
- Kook het sap met de melk en de suiker.
- Giet 1/3 van deze vloeistof op de dooiermassa en roer goed door met een klopper.
- Giet het mengsel terug in de pan bij de resterende massa en blijf roeren om klontertjes te voorkomen.
- Verwarm tot 85 graden.
- Giet de massa in een kom en laat afkoelen tot 37 graden.
- Mix de zachte boter er deel voor deel door met een mixer.
- Giet de crémeux in een spuitzak en laat opstijven in de koeling
Mascapone
- Maak een kom helemaal vetvrij, dat kan met citroensap bijvoorbeeld. jen kan ook individuele porties maken in het klassieke Martini glas.
- Mix in de kom 2 eiwitten stijf met een mixer en voeg op het laatst 40 g suiker + 1 tl vanille aroma toe. De eiwitten zijn stijf genoeg als je de pot kan omdraaien en als blijft mooi zitten.
- Mix in een andere kom 4 eierdooiers, limoenrasp en de rest van de g suiker + 1 tl vanille aroma) tot een luchtig en bijna lichtgeel mengsel, we noemen dit ruban
- Mix daarna in delen de mascapone erdoor.
- Vervolgens spatel je de voorzichtig het eiwitschuim erdoor. Dit moet heel vlot gaan, want je wilt dat het luchtig blijft.
Opbouwen
Haal de lange vingers door de wodka of de kant en klare pornstar en leg een laagje in een schaal of glas
Doe er een laagje mascarpone over en daarna een laagje afgekoelde crème over. Herhaal dit totdat alles op is en eindig met een mascapone laag.
Decoreer met passievruchten, eventueel wat munt en een koekjes.
opties:
Tuille van passievrucht
- 250 gram poedersuiker
- 70 gram bloem
- 185 gram passievruchtcoulis
- 100 gram boter, gesmolten
- 125 gram amandelpoeder
- Meng alle ingrediënten met elkaar in menger of in een bekken met een spatel
- Laat rusten in de koelkast.
- Smeer dun uit op bakmatjes en bak op 160°C voor 8 minuten.
- Laat afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten bak
Koffie crumble
- 125 suiker
- 200 bloem
- 30 cacao poeder
- 25 gemalen koffie
- 5 zout
- 100 boter gesmolten
Werkwijze:
Meng alle drogen ingrediënten en voeg vervolgens de boter toe, bak op 160 graden voor 30 min, roer goed de crumble goed om om de 10 minuten.
Laat afkoelen en bewaar in een container.

Reactie plaatsen
Reacties