Pasta 4 kazen in de oven

 

Voor 4 personen

150 gram gorgonzola of taleggio zonder korst en in stukjes

150 gram Parmezaanse kaas zonder korst en in stukjes

150 gram Keiems bloempje zonder korst en in stukjes

150 gram Anne Marie Selderiekaas zonder korst en in stukjes

Je kan gerust aanpassen naar andere (streek)kazen. Maak je eigen samenstelling.

400 gram hele geplende tomaten uit blik of je maakt verse tomatencompote

Zie recepten compote onderaan 

2 dl room van 35 of 40%

Peper, zout, oregano

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Doe de kazen in een ovenschotel en laat smelten in de oven zonder bruin te worden.

  3. Roer af en toe met een spatel tot de kazen volledig gesmolten zijn.

  4. Breng de gepelde tomaten of je verse tomatencompote met de room en de kruiding op een zacht vuurtje aan de kook.

  5. Neem de pan van het vuur en plet met een vork

  6. Kook de pasta gaar (volgens verpakking) en giet af

  7. Meng de gesmolten kaas met de tomatensaus.

  8. Meng de saus door de pasta en serveer onmiddellijk.
  • Voor de tomatencompote

  • Snijd met een officemes een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze een paar seconden in kokend water.

  • Hoe noemen we dit weer, de pel van de tomaat verwijderen?

  • Doe ze in koud water en pel ze.

  • Het in ijswater laten afkoelen,, wat is de vakterm hiervan?

  • Snijd de tomaten in kwartjes (in 4) en verwijder de pitten. Dit houden voor de fond

  • Snijd het vruchtvlees in blokjes.

  • Pel en versnipper 3 sjalotten.

  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een brede, hoge pan.

  • Stoof er de sjalotten in aan.

  • Kneus en pel 1 teentje knoflook. Snipper hem fijn en plet met het plat van een mes. Doe de knoflook bij de sjalotten.

  • Doe er de tomatenblokjes bij als de sjalotten glazig zijn.

  • Voeg een bouquet garni toe

  • Wat zijn de 3 onderdelen van bouquet garni?

  • Laat ze tot compote stoven op een middelhoog vuur zodat het vocht kan verdampen.

  • Afkruiden met peper en zout

  • NOOT: eventueel kan je voor wat extra pit ook een gesneden chilipeper toeovegen. Let wel handen nadien goed wassen, niet in de ogen wrijven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.