Kip uit Syrië #OKAN

 

Kip uit Syrië- zoete aardappel- yoghurt

 

1. Grondstoffen voor 8 personen

 
  • 2 braadkippen

  • 1 l passata

  • Kruiden: kipkruiden- peper- zout

  • Paprika/komijn/za’atar/chimichurri (zie recept onderaan)

  • ui- knoflook- peper en zout

  • Kikkererwten

  • 600 gram zoete aardappelen

  • 1 courgette en 1 aubergine

  • 1 bakje champignons

  • 1 citroen (gekonfijt)

  • Olijfolie

  • 1 dl Griekse Yoghurt

  • Optie: rozijnen, noten

 

2. Middelen (materieel)

 
  • Snijplank

  • Bakpan - sauteuse

  • Kommetjes- afvalemmertjes

  • Ovenplaat

  • Bakpapier

  • Officemes- dunschiller- chefmes

 

3.Methode:

 
1. Reinig en versnijd de kip in 4, zet opzij, marineer wat in de droge kruiden en olie
2. Reinig en versnij de ui, wortel, aubergine, paprika, …
3. Snij het lookteentje fijn (verwijderen het hartje aan de binnenkant)
4. Bak de kip aan, zet opzij
5. Bak de groenten (behalve de aubergine) in dezelfde pan
6. Bevochtig met tomaten en bouillon, laat de kip meegaren
7. Voeg wat gekonfijte citroen toe.
8. Kikkererwten en rozijnen laten meekoken
9. Zet op een zacht vuurtje.
10 Zoete aardappelen wassen en versnijden, niet schillen ,poffen in de oven met chimicurri en olie, zeezout
11. Aubergines kort afbakken in voldoende vetstof , kruiden.
12. Op het laatste moment, afsmaken en afwerken met verse kruiden.
13 Serveren met de gepofte aardappelen en de groenten
14 Afwerken met verse citroen en Griekse yoghurt, verse kruiden en eventueel gehakte amandelen of andere noten
 
Chimichuri :
 
  • 1 sjalotje-1 rode puntpaprika-Halve rode peper, zonder zaadlijsten

  • 1 teentje look-1/2 bos peterselie-1/2 bos bladpeterselie

  • Handvol verse oregano-handvol basilicum- zeste citroen/limeon

  • 3 el rode wijnazijn-10 cl olijfolie

  • Fleur de sel en peper van de molen

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.