Kip uit Syrië- zoete aardappel- yoghurt
1. Grondstoffen voor 8 personen
-
2 braadkippen
-
1 l passata
-
Kruiden: kipkruiden- peper- zout
-
Paprika/komijn/za’atar/chimichurri (zie recept onderaan)
-
ui- knoflook- peper en zout
-
Kikkererwten
-
600 gram zoete aardappelen
-
1 courgette en 1 aubergine
-
1 bakje champignons
-
1 citroen (gekonfijt)
-
Olijfolie
-
1 dl Griekse Yoghurt
-
Optie: rozijnen, noten
2. Middelen (materieel)
-
Snijplank
-
Bakpan - sauteuse
-
Kommetjes- afvalemmertjes
-
Ovenplaat
-
Bakpapier
-
Officemes- dunschiller- chefmes
3.Methode:
-
1 sjalotje-1 rode puntpaprika-Halve rode peper, zonder zaadlijsten
-
1 teentje look-1/2 bos peterselie-1/2 bos bladpeterselie
-
Handvol verse oregano-handvol basilicum- zeste citroen/limeon
-
3 el rode wijnazijn-10 cl olijfolie
-
Fleur de sel en peper van de molen

Reactie plaatsen
Reacties