Rolex uit Oeganda - Chapati- Rolled eggs
Heel simpel, maar zooo lekker.
Voor de chapati
-
2 kopjes bloem
-
1 kopje water op kamertemperatuur
-
Snuifje zout
-
Scheutje olie of ghee (geklaarde boter)
-
Meng de bloem en het zout in een grote kom en voeg beetje bij beetje het water toe.
-
Kneed tot je een soepel deeg bekomt dat niet meer aan de handen plak.
-
Maak er 1 bol van en laat even rusten
-
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.
-
Druk elk deeg plat op een met bloem bestoven werkvlak. Het moet een diameter hebben van ongeveer 15 centimeter.
-
Verhit een pan of een warme plat/teppanyaki
-
Bak ongeveer 1 minuut tot deze wat begint te blazen en wat bruin begint te worden
-
Draai om en bak nu de andere zijde.
-
Doe dit nu ook met de andere broodjes
-
Je kan dus ook kant en klare wrap gebruiken
-
Je kan kruidenpannenkoeken bakken
-
1liter melk- 500 gram bloem-Scheutje olie- peper en zout- gehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel,..)
-
-
-
Snij 1 tomaat, 1/é rode ui, 1/4 rode paprika in stukjes (je kan variëren met groenten van het seizoen)
-
Verhit nu een pan of een plaat met wat olie
-
Voeg 2 losgeklopte eieren toe en de groenten toe.
-
Dit kan een mooi lokaal en duurzaam verhaal worden
-
Je kan creatief zijn door kaas toevoegen
-
-
Zorg dat die net iets kleiner zijn dan de chapati/wrap/pannenkoek
-
Leg de eerder gebakken chapati/pannenkoek/wraps op de omelet
-
Keer voorzicht om met behulp van een spatel
-
Rol strak op en sluit eventueel de uiteinden naar binnen
SMAKELIJK #DEWERELDOPJEBORD #STREETFOOD

Reactie plaatsen
Reacties