Samosa India- Pakistan / Boreks Griekenland- Turkije/ Rwanda
Dit kan zowel gevouwen worden in hoorntjes als in driehoekjes of maantjes
Bereidingswijze:
-
Deeg voor 10 stuks: 2 eetlepels arachideolie olie, 455 gram bloem, zout, 2 dl warm water. Je kan ook gewoon kan en klaar filo deeg kopen
-
Voor de vulling: 400 gram aardappelen, groen boontjes of erwtjes, 4 eetlepels olie, komijnzaad, mespuntje kurkuma, mespuntje garam masala, gesnipperde koriander, sap van 1 limoen, paprikapoeder. Je kaan ook werken met kip of rundergehakt, olijven, fetakaas
-
Wrijf de olie door de bloem met het zout tot een korrelig deeg en voeg beetje bij beetje water toe en kneed tot een elastisch deeg.
-
Voeg eventueel bloem toe indien het deeg te nat is en laat rusten en dek af.
-
Schil de aardappel en snij in fijne blokjes
-
Blancheer de boontjes
-
Verhit olie in pan en rooster komijn en korianderbollen tot de aroma’s vrijkomen en maal nadien in vijzel.
-
Pel de ui en snipper en fruit aan in olie en doe aardappel bij.
-
Kruid met specerijen, masala en kurkuma
-
Rasp wat gember en hak koriander fijn.
-
Voeg boontjes/erwtjestoe, net als koriander en eventueel wat gember, breng op smaak met Thaise vissaus of zout.
-
Rol het deeg uit tot 0.5 centimeter en steek er rondjes uit met diameter van ong. 8 cm.
-
Schep een lepel van de afgekoelde vulling in het midden en bevochtig de randen.
-
Druk de randen aan met vork, frituur op 180 ° graden ,goudbruin.

Reactie plaatsen
Reacties