Beef Wellington

Filet Pur Wellington

  1. Benodigdheden voor 4 personen
  • 600 gram filet pur, kan van rund of kalfvlees zijn
  • 8 schelletjes gerookte ham
  • 500 gram champignons -1/4 rode groen kool
  • 1 vel bladerdeeg- 3 eieren – mosterd- tijm- laurier
  • 1 sjalot- 1 dl rode wijn -klontje boter
  1. Bereidingswijze
    Zie ook de foto's stap voor stap onderaan

Wellington :

Stap 1.

  • De fillet pur ontvliezen en in gelijke stukken verdelen
  • Bakken (stevig) en laten terug laten uitkoelen in de koeling of kort even in diepvries (mooi vast)

Stap 2 .

  • Duxelle : snij brunoise van paddenstoelen.
  • Snipper look en sjalot fijn
  • Alles mooi droog sueren in geklaarde boter . laten uitleken en eventueel wat gehakte groene kruiden aan toevoegen, afkruiden
  • 1 eierdooier toevoegen zodat de massa lichtjes kleeft .

Stap4

Hartige pannenkoeken bakken (250 gram melk- 125 gram bloem- Snuifje zout- 2 eieren)

Stap 5:inrollen

  • Leg 2 pannenkoeken op je werkvlak, zorg dat er voldoende overlapping is.
  • Schik er nu de plakjes gerookt ham op
  • Duxelle van de champignons
  • Haal de het vlees uit en besmeer met een laagje mosterd
  • Straks oprollen
  • Inrollen in bladerdeeg. De sluiting moet onderaan zijn
  • Doreren: eigeel met scheutje water loskloppen en daarmee het bladerdeeg insmeren
  • Afhankelijk van de dikte van je vlees
  • 6 min op 200°
  • 6 min op 180°
  • Zeker 10 min rusten voor het doorgeven
  • Bij het doorgeven snijden met een broodmes in gelijke stukken .

 

Bordelaise Saus:

  • Sjalotten sueren en bevochten met rode wijn/ bruin bier en een beetje soja voor de diepgang
  • tijm en laurier
  • Inkoken en bevochten met een demi glace  inkoken tot saus dikte

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.