Filet Pur Wellington
- Benodigdheden voor 4 personen
- 600 gram filet pur, kan van rund of kalfvlees zijn
- 8 schelletjes gerookte ham
- 500 gram champignons -1/4 rode groen kool
- 1 vel bladerdeeg- 3 eieren – mosterd- tijm- laurier
- 1 sjalot- 1 dl rode wijn -klontje boter
- Bereidingswijze
Zie ook de foto's stap voor stap onderaan
Wellington :
Stap 1.
- De fillet pur ontvliezen en in gelijke stukken verdelen
- Bakken (stevig) en laten terug laten uitkoelen in de koeling of kort even in diepvries (mooi vast)
Stap 2 .
- Duxelle : snij brunoise van paddenstoelen.
- Snipper look en sjalot fijn
- Alles mooi droog sueren in geklaarde boter . laten uitleken en eventueel wat gehakte groene kruiden aan toevoegen, afkruiden
- 1 eierdooier toevoegen zodat de massa lichtjes kleeft .
Stap4
Hartige pannenkoeken bakken (250 gram melk- 125 gram bloem- Snuifje zout- 2 eieren)
Stap 5:inrollen
- Leg 2 pannenkoeken op je werkvlak, zorg dat er voldoende overlapping is.
- Schik er nu de plakjes gerookt ham op
- Duxelle van de champignons
- Haal de het vlees uit en besmeer met een laagje mosterd
- Straks oprollen
- Inrollen in bladerdeeg. De sluiting moet onderaan zijn
- Doreren: eigeel met scheutje water loskloppen en daarmee het bladerdeeg insmeren
- Afhankelijk van de dikte van je vlees
- 6 min op 200°
- 6 min op 180°
- Zeker 10 min rusten voor het doorgeven
- Bij het doorgeven snijden met een broodmes in gelijke stukken .
Bordelaise Saus:
- Sjalotten sueren en bevochten met rode wijn/ bruin bier en een beetje soja voor de diepgang
- tijm en laurier
- Inkoken en bevochten met een demi glace inkoken tot saus dikte
Reactie plaatsen
Reacties