Créme brûlée met ganzenlever

  • 200 gram eendenlever
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 3 eieren 
  • 50 gram suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels bruine suiker (om af te branden)

Bereiding

  1. Verwarm de slagroom en melk samen in een potje op middelhoog vuur tot net onder het kookpunt.
  2. Voeg de stukjes eendenlever toe aan de warme melk en room.
  3. Laat het mengsel een paar minuten trekken totdat de lever zacht is  van het vuur. 
  4. Pureer het mengsel met een staafmixer tot het glad is.
  5. Laat het mengsel iets afkoelen.
  6. Meng de eieren met de suiker in een aparte kom.
  7. Voeg een beetje van het afgekoelde eendenlevermengsel toe aan de eieren om ze op temperatuur te brengen.
  8. Giet vervolgens het eimengsel terug bij het eendenlevermengsel en roer goed door.
  9. Afkruiden ( naast peper en zout kan je ook hier creatief in zijn , voor 5 spices mix)
  10. Je kan hier ook een scheutje port, cognac.. aan toevoegen. 
  11. Doe het mengsel in schaaltjes die tegen de warmte kunnen.
  12. Zet ze in een braadslede en doe er wat in . Halfweg te schaaltjes in goed.
  13. Afhankelijk van de grote van je vorm en hoe hoog je ze hebt gevuld ongeveer 25 minuten in een oven van 140 graden. Zonder water/bain marie moet je de oven onder de 100 graden laten en ongeveer 40 minuten. 
  14. Afkoelen.
  15. Serveer niet onmiddellijk uit de frigo en eventueel kan je dit afbranden met wat suiker bovenop 

5 spices/ five spices: szechuanpeperkaneelsteranijsvenkelzaad en kruidnagel

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.