- 200 gram eendenlever
- 200 ml slagroom
- 100 ml melk
- 3 eieren
- 50 gram suiker
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels bruine suiker (om af te branden)
Bereiding
- Verwarm de slagroom en melk samen in een potje op middelhoog vuur tot net onder het kookpunt.
- Voeg de stukjes eendenlever toe aan de warme melk en room.
- Laat het mengsel een paar minuten trekken totdat de lever zacht is van het vuur.
- Pureer het mengsel met een staafmixer tot het glad is.
- Laat het mengsel iets afkoelen.
- Meng de eieren met de suiker in een aparte kom.
- Voeg een beetje van het afgekoelde eendenlevermengsel toe aan de eieren om ze op temperatuur te brengen.
- Giet vervolgens het eimengsel terug bij het eendenlevermengsel en roer goed door.
- Afkruiden ( naast peper en zout kan je ook hier creatief in zijn , voor 5 spices mix)
- Je kan hier ook een scheutje port, cognac.. aan toevoegen.
- Doe het mengsel in schaaltjes die tegen de warmte kunnen.
- Zet ze in een braadslede en doe er wat in . Halfweg te schaaltjes in goed.
- Afhankelijk van de grote van je vorm en hoe hoog je ze hebt gevuld ongeveer 25 minuten in een oven van 140 graden. Zonder water/bain marie moet je de oven onder de 100 graden laten en ongeveer 40 minuten.
- Afkoelen.
- Serveer niet onmiddellijk uit de frigo en eventueel kan je dit afbranden met wat suiker bovenop
5 spices/ five spices: szechuanpeper, kaneel, steranijs, venkelzaad en kruidnagel
Reactie plaatsen
Reacties