Falafel- erwt Beka Cooking Academy OKA

  • 500 gram tuinbonen, dubbel gedopt- 200 gr beukenzwam
  • 30 gram (kikkererwten)bloem- 10 gr komijn- 1 teentje look- 4 takjes munt, geplukt-4 takjes koriander- zeste van limoen, zout, paneermeel- gram parmezaan- 250 gr bloem

    2.Bereidingswijze:

    • Sauteer de champignons in neutrale olie en laat afkoelen.
    • Voeg alle ingrediënten, behalve de champignons samen in een blender en draai tot een homogene massa.
    • Breng op smaak, je kan eventueel wat extra pit toevoegen.
    • Eventueel bloem toevoegen om tot de juiste dikte te komen.
    • Portioneer de massa op 25 gram en maak met een beukenzwam(gepekeld) als kern een balletje.
    • Verzamel de balletjes op een bord
    • Warm bakken in De Artist
    • Serveer met een kruidige yoghurtdip

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.