Gepofte zoete aardappel

Gepofte (zoete) aardappelen

 

1.Grondstoffen voor 4 personen

  • 4 zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olie, peper en zout
  • Kaas (geitenkaas, Feta, camenbert, ..)- spek (ham/pancetta)
  • Kruiding (za’athar, Provençaalse kruiden,…)

2.Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Leg de aardappelen eventueel op een vel folie of bakpapier
  • Prik de aardappelen even in en besprenkel met olie
  • Doe de aardappelen in de oven voor ongeveer 36 minuten (controleer gaarheid met mes, afhankelijk van de grootte)
  • Geef een inkeping met een mesjes aan de bovenkant en duw wat open.
  • Werk af met stukje kaas bovenop en wat ham. Afkruiden
  • Kort even onder de grillstand van de oven
  • Tips:
  • Bak wat gehakt in een pan en snij de gepofte aardappelen in 2. Je kan bij het gehakt wat mais, bonen, paprika.; toevoegen zo kan je er een Mexicaanse variant van maken. Verdeel dit over de zoete aardappelen.
  • Doe er wat kaas over en doe nog een 5-tal minuten in de oven. Je kan dit ook op voorhand maken, dan iets langer op een lagere temperatuur. Je kan afwerken met wat zure room, tortilla chips of wat passata saus.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.