Wafel van rode biet - blauwe kaas
Wafel rode biet:
- 500 g gekookte rode biet
- 4 eieren
- 200 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl zout
- 2 tl peper
- 100 ml melk (geïnfuseerd met kruiden en nadien passeren door zeef)
- 4 el boter
Bereiding wafel:
- Rode biet gaar koken, mixen met de eieren, boter, melk
- Meng apart bakpoeder, bloem, pezo
- Meng de bloem onder de rode biet massa glad
Bereiding rode biet krokant:
- 248 g H2O
- 248 g appelsap
- 120 g tapioca meel
- 45 min 90°C thermomix
- 8 g bakpoeder
- Spuit op siliconen mat en steek op 160°C in de oven
Gepocheerde peer in rode wijn:
- 4 peren
- 1 l wijn
- 2 dl water
- 170 g suiker
- Vanille-kaneelstok- steranijs
Bereiding:
- Doe alles samen in 1 pot en kook het op en laat de peren er in stoven tot ze gaar zijn en snij in rondjes
Gepekelde rode biet of chioggia
- 4 rode bieten
- 100 ml appelciderazijn
- 150 ml water
- 4 gr zeezout
- 20 g suiker
- Peperkorrels, laurier, mosterdzaad
Crème kaas: bauwegeaderde kaas met wat room of zure room glad mixen

Reactie plaatsen
Reacties