Ingrediënten
- 1 plat brood of ciabatta liefst van zuurdesem
- 1 blikje tonijn op olie
- Olijven en kappertje
- Olijfolie, peper en zout
- Tomatenpassata , liefst zelf gemaakt (Kunserva in Malta), of een pesto van tomaten. Zie ook ons recept van tomatencoulis
- Rode ui
- Kerstomaten (gemarineerd of gepekeld)
- Eventueel wat chili, ansjovis, sla of geitenaas kan er zeker ook tussen (optioneel)
- Snij het brood met een broodmes doormidden. Je kan ook kleinere stukjes snijden, handig als hapje.
- Neem een kom en doe daarin het vlees van tonijn
- Snij de olijven en hak de kappertjes en meng naar smaak door de tonijn
- Afkruiden met peper en zout. Je kan hier wat olijfolie aan toevoegen of de olie uit het blik
- De onderkant insmeren met de tomatenpesto of zelfgemaakte tomatencompote (zie ons recept)
- Beleg naar eigen vrijheid. Je kan wat chili bijdoen of stukjes geitenkaas
Reactie plaatsen
Reacties