Ħobż biż-Żejt, gevuld brood uit Malta

Ingrediënten

  • 1 plat brood of ciabatta  liefst van zuurdesem
  • 1 blikje tonijn op olie 
  • Olijven en kappertje
  • Olijfolie, peper en zout 
  • Tomatenpassata , liefst zelf gemaakt (Kunserva in Malta), of een pesto van tomaten. Zie ook ons recept van tomatencoulis  
  • Rode ui
  • Kerstomaten  (gemarineerd of gepekeld)
  • Eventueel wat chili, ansjovis, sla of geitenaas kan er zeker ook tussen (optioneel)

 

  • Snij het brood met een broodmes doormidden. Je kan ook kleinere stukjes snijden, handig als hapje.
  • Neem een kom en doe daarin het vlees van tonijn
  • Snij de olijven en hak de kappertjes en meng naar smaak door de tonijn
  • Afkruiden met peper en zout. Je kan hier wat olijfolie aan toevoegen of de olie uit het blik
  • De onderkant insmeren met de tomatenpesto of zelfgemaakte tomatencompote (zie ons recept)
  • Beleg naar eigen vrijheid. Je kan wat chili bijdoen of stukjes geitenkaas

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.